Ga naar Content

Vandalen vernielen graven in Wervershoof: "Mijn hart huilt"

WERVERSHOOF - De vernielingen die zijn aangericht aan verschillende grafstenen op de begraafplaats in Wervershoof, roepen veel emoties en vragen op bij nabestaanden. Om onverklaarbare redenen hadden vandalen het gemunt op de gedenkstenen van hun dierbaren. 

Foto: Petra Nieuweboer-Dresselhuizen

Eén van de graven die vernield werd, was het graf van de moeder van Petra Nieuweboer-Dresselhuizen. "De daders realiseren zich niet wat ze de mensen aandoen. Toen ik thuiskwam heb ik alleen maar zitten huilen. Ik werd de dag erna huilend wakker. Ze maken iets kapot van een dierbare en kwetsen de nabestaanden", vertelt Petra aan NH Nieuws. 

Koperen kruis

De daders waren hoogstwaarschijnlijk uit op het koperen kruis op het graf grenzend aan dat van Petra haar moeder. Dat kruis is namelijk sinds de vernielingen verdwenen en verder is er geen enkel ander graf vernield op de begraafplaats. De families hopen dat de reparatiekosten van het graf onder de verzekering van de begraafplaats vallen. "Ik heb geen middelen om het graf van mijn moeder te laten repareren want het is natuurlijk een gigantische kostenpost", laat Petra weten. 

Aangifte

Beide families zijn ontzet en hebben aangifte gedaan bij de politie. Ook roept Petra via de Facebookpagina 'Je bent een Wervershover als'  mensen op om zich te melden als zij wat  gezien hebben: "Mijn hart huilt. Mijn moeders graf is door vandalen vernield. Marmeren band doormidden. Overal hoeken uit het marmer. Lantaarn vernietigd. Beeld van mijn zus kapot. Ook het graf achter haar. Halve steen weg. Kerkhof achter de kerk. Wie o wie heeft onlangs iets gezien", schrijft Petra in het bericht.