Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Westfries Museum alsnog geopend voor publiek

23 maart 2020, 15.12 uur · Door Redactie

HOORN - Het Westfries Museum mag geen publiek ontvangen, maar opent toch digitaal de deuren. Je kunt het museum al in 3D bezoeken, maar er komen nu ook vlogs en workshops bij. En ze zijn niet de enige, want ook het Zuiderzeemuseum en het Museum van de Twintigste Eeuw zijn online te bezoeken. 

Benno Ellerbroek

Vier weken lang zal directeur van het Westfries Museum Ad Geerdink op de zondag live een deel van zijn lezing De Verwonderingh doen. Daarin neemt hij op de website van het museum de kijkers mee op een ontdekkingstocht door de Gouden Eeuw. 

Verder kan je onder meer op dinsdagen luisteren naar toelichting bij meerdere kunstwerken die te zien zijn in het museum en zijn er op donderdagen bijvoorbeeld vlogs van museummedewerkers te vinden. En iedere zaterdag is er ruimte voor online workshops.  

Zuiderzeemuseum 

Ook het Zuiderzeemuseum zorgt dat het museum te bezoeken blijft. Zo is de collectie online te bekijken en ontdek je de verhalen van bewoners rondom de voormalige Zuiderzee. Ook het Museum van de Twintigste Eeuw biedt een digitale wandeling aan langs de Star Wars expositie van een paar jaar geleden.

 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier