Start van hoofdcontent

LAREN

nl

Gooise wijkagent moet groepen jongeren wegsturen: "Wij sturen jullie niet weg om te pesten"

23 maart 2020, 14.17 uur · Door Sjoerd Stoop

LAREN - Wees verstandig. Deze oproep doet de Laarder wijkagent Hans Post aan jongeren. Afgelopen weekend stuurde hij groepen hangjongeren weg die zich totaal niet hielden aan de adviezen van de overheid om afstand van elkaar te houden of thuis te blijven.

Foto: Google Streetview

De wijkagent was afgelopen weekend aan het werk in Huizen, Laren en Blaricum en moest meerdere groepen met hangjongeren wegsturen. Eén groep was op de sportvelden van SV Laren, ondanks dat daar nu hekken omheen staan. Een andere groep zat te hangen rond een supermarkt. 

Stevig woordje

De groepen werden weggestuurd en konden rekenen op een stevig woordje van de wijkagent. "Jongens en meiden: wees verstandig! Kennelijk is de ernst van de coronasituatie nog niet tot jullie doorgedrongen. Houd je aan de regels en adviezen van de overheid, neem die anderhalve meter afstand in acht. Ieder moment van de dag is via de media te volgen wat het coronavirus teweegbrengt. Wij sturen jullie niet weg om te pesten, het is bittere noodzaak", schrijft de wijkagent op Facebook.

Post doet ook een oproep aan de ouders van de jongeren. "Probeer uw kinderen de ernst van de situatie te laten inzien. Bespreek het met ze en druk ze op hun hart zich aan de regels en adviezen te houden. Laten we met z'n allen zorgen dat we goed door deze onzekere tijd komen."

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651