Ga naar Content

De Peiling: 'Er moet een samenscholingsverbod komen'

De stranden, parken en bossen waren dit weekend overvol. Dagjesmensen trekken er massaal op uit, ondanks het dringende advies thuis te blijven en afstand te houden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De PVV in Den Helder wil dat er een samenscholingsverbod wordt ingevoerd. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Foto: ANP

PVV
Raadslid Vincent van den Born van de Partij voor de Vrijheid (PVV) in Den Helder heeft in een brief aan het college van burgemeester en wethouders  'met de hoogst mogelijke spoed' om een samenscholingsverbod gevraagd, omdat ook in de marinestad veel mensen zich niet aan de coronaregels houden.

Ga niet naar het strand
Burgemeesters en politie in badplaatsen riepen zaterdag mensen op vooral niet meer naar het strand te gaan. Gisteren kwam er een noodoproep van Natuurmonumenten: 'Ga naar huis, kom niet naar onze natuurgebieden'. Het was zo druk in parken en bossen, dat 1,5 meter afstand houden onmogelijk bleek.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Strenge maatregelen
In andere landen zijn strenge maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te verspreiden. Veel landen zijn in 'lockdown'. Mensen mogen hun huis alleen nog uit voor boodschappen medicijnen en werk. De regels zijn ingevoerd om het aantal corona besmettingen niet te snel op te laten lopen, zodat de ziekenhuizen de stroom patiënten nog aan kunnen.

Samenscholingsverbod
Duitsland heeft dit weekend een samenscholingsverbod ingevoerd. Mensen mogen nog maar met zijn tweeën de straat op. Er geldt een uitzondering voor families. De nieuwe maatregel zal in ieder geval de komende twee weken gelden. Wie zich niet aan het samenscholingsverbod houdt, riskeert een boete die kan oplopen tot 25.000 euro.

Lees ook

Wat vind jij?
Is het ook in Nederland hoog tijd voor strengere maatregelen omdat veel mensen zich weinig aan lijken te trekken van de voorschriften die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan? Is het ook hier tijd voor een samenscholingsverbod?

Op NH Radio en tv hoor en zie je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].