Ga naar Content
Alkmaar

Ruim drieduizend kaarten en cadeautjes voor de ernstig zieke Lucas Lens

23 maart 2020, 09.04 uur · Aangepast 23 maart 2020, 14.15 uur
Door: AT5/NH Amsterdam · Foto:

ALKMAAR - Een onvergetelijke verjaardag is het voor de ernstig zieke Lucas Lens (11) uit Heerhugowaard gisteren zeker geworden. In totaal ontving hij ruim drieduizend kaarten en cadeautjes. De moeder van het gezin deed een oproep om Lucas kaartjes te sturen voor zijn verjaardag die door het heersende virus niet gevierd kon worden. 

"Het waren er echt zoveel. Niet normaal. Een overweldigend gevoel", zegt moeder Sanna Lens- Van Onselder als reactie op de grote hoeveelheid aan cadeautjes en brieven die zijn binnengekomen voor de verjaardag van haar ernstig zieke zoontje Lucas.  "We hebben tot nu toe nog maar een deel van de cadeautjes kunnen openen, aan de kaarten zijn wij überhaupt nog niet toegekomen."

"Mama, ik ben beroemd en gewoon mijn hele leven jarig"

Lucas Lens, jarige

Door de grote hoeveelheid hebben Sanna en haar man daarom bedacht om Lucas elke avond steeds tien kaarten voor te lezen voordat hij naar bed gaat. Ook mag Lucas elke ochtend een paar cadeautjes openmaken. "Lucas zei net tegen mij: Mama, ik ben beroemd en gewoon mijn hele leven jarig."  

"Het heeft ons kracht gegeven om weer elf jaar door te gaan"

Sanna Lens-Van Onselder

Voor de ouders is de grote hoeveelheid aan kaarten en cadeautjes een enorme steun. Voor hen was het gisteren een zeer emotionele dag. "De jaren van verdriet komen nu extra naar boven. De zorg voor onze zoon is erg zwaar. Dat je dan opeens vanuit heel Nederland steun krijgt, is gewoon geweldig. Het heeft ons kracht gegeven om weer elf jaar door te gaan."

Bedanken 

De ouders willen dan ook iedereen die een cadeautje of kaartje heeft gestuurd heel hartelijk bedanken. "Het is voor Lucas en voor ons heel bijzonder."

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier