Ga naar Content
Alkmaar

Toezichthouders en matrixborden bij Schoorlse duinen: "We willen geen Italiaanse toestanden"

22 maart 2020, 17.45 uur · Aangepast 23 maart 2020, 10.12 uur
Door: Redactie · Foto: Floris van der Woude

SCHOORL - Om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken roepen matrixborden aan de voet van het klimduin bezoekers op weg te blijven. Toezichthouders moeten de al aanwezige recreanten er op wijzen om anderhalve meter afstand houden.

Dat blijkt nog lastig voor veel Noord-Hollanders, die er door de lentezon massaal op uit trekken. Juist daarom treft de veiligheidsregio Noord-Holland Noord nu maatregelen in de Schoorlse duinen. Voorzitter Piet Bruinooge: "Mensen moeten hun verstand gebruiken en ervoor zorgen dat ze die anderhalve meter afstand houden", aldus Bruinooge. 

Schoorl op slot

Een totale sluiting van het natuurgebied wil Bruinooge voorkomen. "Wij nemen geen maatregelen vooraf en zetten Schoorl niet op slot." De matrixborden en de toezichthouders zijn volgens hem vooralsnog voldoende maar hij benadrukt dat mensen hun gezonde verstand moeten gebruiken. "De overheidsmaatregelen zijn er niet voor niets." 

Bekijk hier de hele reportage. Tekst loopt door onder de video. 

200322_STRAND_SCHOORL_v2 - NH Nieuws

Niet alleen de veiligheidsregio maakt zich zorgen, ook veel inwoners van Schoorl uiten op facebook massaal hun ongenoegen over de vele recreanten die ondanks de coronamaatregelen tóch naar de duinen blijven komen.

Frisse neus

Toch zijn er ook nog mensen die tóch nog een frisse neus komen halen. "Het weer is te mooi om binnen te blijven zitten. Mijn vrouw is vandaag jarig dus vieren we het hier, zonder visite", vertelt een van de bezoekers. "Als iedereen gewoon afstand houdt en een rustig hoekje opzoekt vind ik het niet zo erg", vertelt een ander. 

"We willen hier geen Italiaanse toestanden"

Piet bruinooge - veiligheidsregio NH Noord

"We doen er alles aan om met de huidige maatregelen het coronavirus de kop in te drukken. Als mensen zich er niet aan houden krijgen we straks Italiaanse toestanden in Nederland en dat willen we niet", aldus Piet Bruinooge.  

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier