Ga naar Content

Drukte bij vuilstort HVC door 'coronathuisblijvers': "Kom even niet"

ZAANDAM - HVC afvalbrengstations roept mensen op om voorlopig even niet te komen. Door het coronavirus zit men thuis en wordt er meer opgeruimd dan voorheen. En dus wordt er ook meer gebracht naar de vuilstort, wat voor enorme wachtrijen zorgt, aldus HVC.

HVC werkt met man en macht om alle vuil te verwerken, maar roepen op om niet te komen. Verschillende andere milieustraten zijn al dichtgegaan, zoals die in Purmerend. Vibeke Helder is woordvoerder bij HVC en ziet een verband met de coronacrisis: "We zien sinds begin deze week een enorme toename van het aantal bezoeken. Iedereen is denk ik enorm aan het opruimen geslagen, omdat ze niet weten wat ze moeten doen en tijd over hebben."

Nu wel tijd

HVC houdt de veiligheid in de gaten, maar de hoeveelheid aangeleverde spullen maakt dit lastig.  Verschillende bezoekers erkennen dat ze nu meer thuis zijn en daarom meer tijd hebben om op te ruimen. "Nu heb ik er wel tijd voor," en "na het thuiswerken gelijk door naar de vuilstort," zeggen verschillende mensen.

 

Lees ook

HVC zet extra personeel in om de toestroom in goede banen te leiden. HVC-woordvoerster Helder: "We hebben last van die enorme drukte dat mensen in de wachtrij staan te wachten en we kunnen maar een beperkt aantal mensen op het terrein laten, vanwege de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus. Stel daarom je bezoek even uit als dat kan."

Matrassen

Er is nog wel genoeg plek voor vuil, maar sommige stoffen kunnen door de beperkte opslagcapaciteit tot gevaar leiden. "Dan heb ik het over matrassen, klein chemisch afval zoals verfblikken en elektrische apparaten. De opslagcapaciteit daarvan is beperkt. Dus het verzoek is houd die producten alsjeblieft even thuis," aldus Helder.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier