Ga naar Content

Lokale actie om muzikanten te helpen

WIJK AAN ZEE - De Wijk aan Zeese muzikant David van Aalderen speelde zaterdagmiddag een aubade voor de ouderen van centrum De Gouden Gunje. Normaliter zou hij in de weekenden ergens op een podium staan, maar ook Van Aalderen is door het coronavirus de meeste opdrachten kwijt.

Foto: Henk Tijbosch

Om die reden is de lokale organisatie De Vrijstaat Roetz een actie gestart: Huur een muzikant. Zij huurden David in om deze ode te brengen. "Hiermee slaan we twee vliegen in één klap", aldus Jacky de Vries van Roetz. "We bieden muziek op een plek waar het nodig is en de muzikant heeft een klus. Misschien minder lucratief dan anders, maar alle beetjes helpen."

De Vrijstaat Roetz roept de andere dorpsgenoten op om ook de komende weken een muzikant te huren. Naar draagkracht. "In Wijk aan Zee wonen veel muzikanten en ze zijn zeer belangrijk voor het dorp. Ze zijn er altijd bij als we iets te vieren hebben en zo kunnen we iets terugdoen. Laat ze dan spelen op een plek waar muziek nodig is. Natuurlijk wel binnen de veiligheidsregels, zoals vanmiddag.’’

Tekst gaat verder onder de video.

200321_MUZIKANT_WIJKAANZEE - NH Nieuws

Van Aalderen speelde buiten en de ouderen van de Gouden Gunje luisterden vanaf hun balkons naar de muziek, op veilige afstand dus. Ook hij is blij met de actie. "Muziek is belangrijk en Op deze manier kunnen we blijven spelen in deze moeilijke tijd."