Ga naar Content

Marjolein kan demente moeder in Hoorns verzorgingshuis niet bezoeken: "Ze is er goed onder"

HOORN - Het kabinet kondigde donderdag aan dat er door de coronacrisis geen bezoek meer mag komen in verpleeg- en zorghuizen. Dit betekent voor Marjolein van den Aakster uit Hoorn dat zij niet meer naar haar 89-jarige moeder in Westerhaven kan.

Foto: Google Maps

"Ik ging om de dag bij mijn moeder langs", vertelt Marjolein aan WEEFF. "Ik woon in het centrum van Hoorn en was dus altijd dicht in de buurt. Daarnaast hielp ik twee dagen in de week in het verzorgingshuis. Dan verzorgde ik het ontbijt voor de bewoners. Maar dat gaat nu helaas niet meer."

De moeder van Marjolein zit al enige tijd in het verzorgingshuis en heeft dementie. "Ze is er goed onder, en begrijpt gelukkig nog wel waarom ik niet meer naar haar toe kan", zegt Marjolein. "Vorige week ben ik nog even snel bij haar langsgeweest."

Goed op de hoogte gehouden

Door de maatregelen van het kabinet moest verzorgingshuis Westerhaven definitief zijn deuren sluiten voor bezoekers. "Het gebeurde in de afgelopen week ook een aantal keren dat besloten werd dat bezoekers niet mochten komen. Dan gingen ze weer open, dan weer dicht."

Marjolein snapt dat deze maatregelen genomen moesten worden en is blij dat Westerhaven iedereen goed op de hoogte houdt van de situatie. Toch vindt ze het wel moeilijk dat ze haar 89-jarige moeder niet meer kan zien. "Je wilt toch even langs om te vragen hoe het gaat."

Het is nog wel mogelijk voor haar om de was op te halen en te brengen. Iets wat Marjolein iedere week voor haar moeder doet. Ook is het mogelijk om andere spullen op te halen of te brengen naar het verzorgingshuis. Dit kan via een afspraak met de receptie geregeld worden.

Langs met tulpen

"Ik kan alleen maar een pluim geven aan het verzorgingspersoneel", vertelt Marjolein. "Het is heel knap hoe zij met deze situatie omgaan. Wij kunnen nog wel als vrijwilligers helpen. Dan ondersteunen we het zorgpersoneel en gaan we langs bij de mensen in Westerhaven."

"Mijn nichtje werkt op de bloemenafdeling van een supermarkt", gaat ze verder. "Zij is deze week nog langs het verzorgingshuis gegaan en heeft een flink aantal tulpenbossen aan het personeel gegeven. Dat werd heel erg gewaardeerd."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook