Ga naar Content

Opening coronacentrum; "Het wordt geen gezellige boel, ontvangst door mensen in pakken"

BLARICUM - De deuren van het Centraal Corona Centrum voor de deur van het Ter Gooi ziekenhuis in Blaricum zijn geopend. "Het wordt geen gezellige boel. De ontvangst zal gebeuren door mensen in pakken", aldus huisarts Rene Batenburg. 

Opening coronacentrum; "Het wordt geen gezellige boel, ontvangst door mensen in pakken" - NH Nieuws

In principe zullen deze dagen nog gebruikt worden om proef te draaien. Vanaf maandag gaan de dagdiensten van de huisartsen draaien in het Centraal Corona Centrum (CCC). Voor patiënten waarvan het vermoeden bestaat dat ze het coronavirus hebben is het CCC opgebouwd.

Alleen patiënten die een afspraak hebben kunnen hier terecht. Dit gebeurt na een telefonisch contact met de huisarts. "In het CCC worden de mensen gezien waarvan de huisarts vindt dat die echt beoordeeld moeten worden. Dus hoestklachten, hoge koorts en die matig ziek zijn. Het moet meer zijn dan een beetje snotterig en hoesterig", aldus Batenburg.

"Het moet meer zijn dan een beetje snotterig en hoesterig"

Huisarts Rene Batenburg

Batenburg verwacht dat de patiëntenstroom de komende dagen zal toenemen. De oprichting van het CCC is er op gericht om te voorkomen dat eventuele coronapatiënten in de huisartsenparktijk anderen besmetten.

Bekijk hieronde de hele uitleg van Rene Batenburg hoe men te werk gaat in het CCC.

De complete uitleg van huisarts Rene Batenburg over het Centraal Corona Centrum - NH Nieuws

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook