Ga naar Content

Rappende HAVO-scholier verrast met coronalied

UITGEEST - Het was eigenlijk een gewone schoolopdracht van de muziekdocent. Bijna moeiteloos rolde bij de 14-jarige Lucas Half een compleet coranalied uit de pen. Hij zette het op Youtube en kreeg talloze positieve reacties.

Foto: NH NIeuws/Edward Dekker

Niet eerder had de HAVO-scholier een rap geschreven, laat staan gezongen. "Ik kreeg de beat  van de docent en ben gaan schrijven. Dat was best snel klaar. Daarna moest ik nog veel oefenen om de rap in mijn hoofd te krijgen", vertelt Lucas op zijn slaapkamer in Uitgeest.

Het was ook helemaal niet de bedoeling om de rap te gaan delen. Toen-ie af was, vond zijn moeder hem zo goed dat ze hem stimuleerde dat wel te doen. "Ik zette hem op Youtube en dacht 'dan zien we wel'. Er kwamen heel veel reacties en berichtjes op van mensen dat ze het zo'n goede rap vonden. Dat had ik niet verwacht."

Tekst gaat verder onder de video

200320 Corona rapper Uitgeest - NH Nieuws/Edward Dekker

"Ik wil meester op een basisschool worden"

Rappende havo-scholier Lucas Half

Hoewel Lucas muziek leuk vindt, denkt hij niet dat hij nog een keer een rap zal gaan schrijven. Een carrière van rapper is niet zijn droom. "Soms is het misschien wel leuk om een beroemde rapper te zijn, maar ik wil meester worden op een basisschool en kleine kinderen helpen."

Een beoordeling van zijn muziekopdracht heeft hij nog niet, maar na alle positieve reacties zal dat wel een goed zitten. "Ik hoop het wel. Ik ga de opdracht maandag inleveren."

Kijk hieronder het hele nummer dat Lucas Half maakte

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier