Gooi

Mevrouw Heijnis wordt 100, krijgt surpriseparty op afstand

20 maart 2020, 16.27 uur · Aangepast 21 maart 2020, 10.07 uur · Door Marc Ruyg

Whatsapp

WEESP - Ze had zich haar honderdste verjaardag zeker anders voorgesteld, maar door de coronacrisis moest ze er maar het beste van maken. Mevrouw Heijnis uit Weesp werd vandaag honderd jaar, maar sinds deze week is het verzorgingshuis op slot en mag er zelfs helemaal niemand op bezoek komen. De familie verzon een list. 

100-jarige Mw Heijnis viert verjaardag op balkon - NH Nieuws

Een deel van de familie verzamelde zich vandaag bij verzorgingshuis Oversingel om de jarige job toe te zingen. Haar balkon was niet moeilijk te vinden want de ballonnen wapperden vrolijk in de wind. Als de familie beneden klaar staat gaat de deur op een kier en even later schittert mevrouw Heijnis in een balkonscene met koninklijke allure. 

Alsof het dagelijks werk is, wuift ze zwierig naar haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen die hun repertoire aan verjaardagsliederen uit volle borst zingen. Niemand denkt even aan een coronavirus maar houdt wel gepaste afstand. Een gesprek is lastig maar daar is de telefoon voor. 

NH Nieuws/Marc Ruyg

De directie van verzorgingshuis Oversingel is blij dat de familie deze creatieve opossing bedacht heeft. "Het is heel belangrijk dat de bewoners contact houden met de buitenwereld", zo stelt Marjolein Brüning van de zorginstelling. "Het zorgcentrum is op slot maar deze maatregel is absoluut noodzakelijk."

"Het is uitstel, maar geen afstel", zegt schoonzoon Luc Cornelissen monter. "Ze is de allerleukste schoonmoeder die je je kunt voorstellen, en straks gaan we alsnog feest vieren."

Tot die tijd moet de familie het doen met een zelfgemaakt boekje met herinneringen aan de afgelopen 100 jaar van mevrouw Heijnis. 

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Whatsapp