Ga naar Content

Alkmaarse cateraar deelt gratis hapjes uit: "Mensen een hart onder de riem steken"

ALKMAAR - Even iedereen laten vergeten in wat voor ellendige situatie we ons met zijn allen bevinden, dacht Ludo van Twuijver. Daarom trakteerde de cateraar vandaag op gratis hapjes bij diverse verzorgingshuizen en het ziekenhuis in Alkmaar. 

Foto: Stephan Roest

"Een mooi gebaar op mijn 40e verjaardag", zegt Ludo. Net als iedereen probeert hij zijn bedrijf 'Food for mood' gezond te houden. Maar vandaag wilde hij iets terug doen. "Om de mensen die het op dit moment zwaar hebben een hart onder de riem te steken." 

De eerste stop was bij Zorghotel de Palatijn en daarna gingen ze door naar het Noordwest Ziekenhuisgroep. Vanaf 17:00 uur gaan ze lekkere hapjes uitdelen bij Zorgcentrum de Oldeburgh in Oudorp. "Mochten we na deze rondes nog genoeg over hebben, dan zullen wij dit bij de daklozenopvang in Alkmaar-Noord doneren", vervolgt Ludo.

Aan alle benodigde voorzorgsmaatregelen hebben ze ook gedacht, om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Richard Kaandorp - Foto:

Tulpen

Ook in Egmond denken de ondernemers niet alleen aan zichzelf. Alle winkeliers in de Voorstraat kregen vanmiddag een bloemetje uitgereikt door hun collega's van de ondernemersvereniging.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier