Ga naar Content

De Peiling: Klussen tijdens de coronacrisis?

Bouwmarkten hebben het druk. Veel mensen lijken plannen te maken om flink in huis te gaan klussen nu ze thuis zitten door de coronacrisis. Hornbach roept klanten op alleen te komen en van een bezoekje aan de bouwmarkt geen gezinsuitje te maken.

Foto: ANP

Verhuizen
Bij de Praxis in Amstelveen doen ze vandaag goede zaken. "Ik ga dit weekend verhuizen, coronacrisis of niet", zegt een klant met een kar vol spullen. Ook een interieurstyliste doet inkopen omdat ze 'met een rotvaart' een project aan het afronden is.

Plexiglas
Sommige klusprojecten hebben direct met de coronacrisis te maken. Zo koopt een man een grote plaat plexiglas. "Mijn vrouw staat achter de balie in een apotheek. Ik ga dit plexiglas voor haar boven de balie hangen om de kans op besmetting te verkleinen."

Kom alleen
Die kans op besmetting is ook iets wat de bouwmarkten bezig houdt. Gisteren was het in sommige vestigingen net zo druk als anders op een zaterdagmiddag. Hornbach vraagt klanten alleen naar de winkels te komen en van een bezoekje aan de bouwmarkt geen gezinsuitje te maken. Bij de kassa's zijn strepen op de grond aangebracht om klanten anderhalve meter afstand van elkaar te laten houden.

Hoestend funshoppen
In de online reacties bij De Peiling op de Facebookpagina van NH Nieuws meldt een bouwmarktmedewerker dat hij hele gezinnen hoestend en proestend de winkel in ziet komen om te funshoppen.

Foto:


Wat vind jij?
De Ikea is dicht, maar de bouwmarkt nog open. Heb jij klusplannen of lijkt je dat onverstandig tijdens de coronacrisis?

Op NH Radio en tv hoor en zie je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].