Ga naar Content

Zandvoortse horeca schrijft brandbrief aan gemeente voor extra ondersteuning

ZANDVOORT - De Zandvoortse hotels, restaurants en café's vragen de gemeente om extra maatregelen te nemen om de financiële schade door de coronacrisis zoveel mogelijk te beperken. 

Dat blijkt uit een brandbrief die is verstuurd aan het college namens de Zandvoortse tak van Koninklijke Horeca Nederland. Er wordt om extra lokale hulp gevraagd, bovenop de maatregelen die de landelijke overheid al heeft genomen.

De Zandvoortse horeca verwacht door de huidige crisis dit jaar de helft minder om te kunnen zetten. De ondernemers vragen onder meer het volgende aan het college:

- het ondersteunen van ondernemers met liquiditeitsproblemen

 

- een tijdelijke verlaging van de huur  

 

- het kwijtschelden van onder meer heffingen als de WOZ, leges, precario en overige lasten. Ondernemers die al vooruit hebben betaald, zouden dat geld terug moeten kunnen krijgen

 

- hoogte van de afdracht toeristenbelasting opnieuw te berekenen

 

KHN Zandvoort wijst erop dat de bezetting van de Zandvoortse hotels flink is afgenomen en dat er soms zelfs sprake is van leegstand. NH Nieuws maakte woensdag de volgende reportage bij Mike Aardewerk van grandcafé en hotel XL in Zandvoort. Ook hij heeft last van de coronacrisis en de uitstel van de Formule 1, hoewel dat laatste nog niet officieel is.

Zorgen bij horeca in Zandvoort vanwege corona en Formule 1 - NH Nieuws

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn