Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Wijkagenten bezorgd: "Jongeren houden geen rekening met corona"

19 maart 2020, 07.52 uur · Door AT5

AMSTERDAM - Twee wijkagenten uit Slotermeer vrezen dat groepen jongeren uit hun wijk besmet kunnen worden met het coronavirus, omdat ze nauwelijks voorzorgsmaatregelen lijken te nemen.

Foto: Wijkagenten Abderrahman en Mohsin

Op Facebook schrijven de agenten dat ze op straat grote groepen jongeren tegenkomen. "Wij zien hen samenkomen, dicht bij elkaar staan zonder rekening te houden met de geadviseerde afstand. Dit vinden wij zeer zorgelijk. Een grote groep jongeren lijkt geen rekening te houden met de kans op besmetting."

Zeer onwenselijk

De agenten beseffen zich dat veel jongeren zich vervelen. "Wij begrijpen dat de jeugd af en toe naar buiten wil. Echter is de situatie zoals wij die nu aantreffen zeer onwenselijk."

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Wijkagenten Abderrahman en Mohsin

Ze doen een oproep aan ouders om hun kinderen zoveel mogelijk binnen te houden. "Mochten zij toch naar buiten gaan, informeer hen dan goed over de risico's en geef hen mee hoe ze hiermee om moeten gaan. Laten we allemaal ons steentje bijdragen om te voorkomendat dit virus zich verder verspreidt!"

Sociale onthouding

Vanwege het risico op verspreiding van het coronavirus, zijn scholen, restaurants en sportscholen gesloten. Ook wordt 'sociale onthouding' en het houden van minimaal anderhalve meter afstand geadviseerd.