Ga naar Content

Meester Roger geeft gymlessen op Youtube: "We moeten blijven bewegen"

HAARLEM - De leerlingen van de Sint Bavoschool in Haarlem zijn nog niet af van hun gymleraar Roger Velu. Nu de kinderen thuis zitten vanwege de coronamaatregelen houdt Roger ze in beweging via Youtube.

Foto: Still uit video

Met een knipoog presenteert Roger zich daar onder de titel 'Vette, fitte oefeningen' als een over the top-fanatieke gymleerkracht met zweetband om het hoofd en polsbandjes. Hij legt uit: "De leerlingen hebben ook een pak leerwerk mee voor thuis. De afgelopen dagen zijn de collega's druk bezig geweest pakketten klaar te maken waarbij de kinderen minimaal twee uur per dag aan schoolwerk kunnen zitten. En bewegen is dan lekker tussendoor. Met grote dikke knipoog hoop ik ze daarbij te helpen."

Beweging

De oproep van leraar Roger is om te bljven bewegen. Kinderen moeten oppassen niet alleen achter beeldschermen te verdwijnen. "Je moet wat nu alles dicht is. Beweging is belangrijk. We moeten blijven bewegen."

Nu zijn het nog Youtube-filmpjes vanuit de gymzaal. Hierna komen ook oefeningen met huishoudelijke producten. "Het moet voor iedereen haalbaar zijn. Nu doe ik nog oefeneningen met springtouw, straks met pannen en melkpakken vanuit huis."

En soms spreekt Roger de kinderen daarbij streng toe. "Ik geef af en toe wel een waarschuwing dat de spullen in de woonkamer heel moeten blijven."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn