Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Dijklanderziekenhuis sluit poliklinieken Enkhuizen en Volendam

18 maart 2020, 12.14 uur · Aangepast 18 maart 2020, 12.46 uur · Door Redactie

EDAM-VOLENDAM - Het Dijklander ziekenhuis sluit vanaf vandaag de poliklinieken in Enkhuizen en Volendam. De sluiting duurt ieder geval tot zes april 

Dijklander ziekenhuis, Yvette Moeskops fotografie

Het ziekenhuis sluit de poliklinieken om het personeel op de andere locaties in Hoorn en Purmerend in te zetten. De extra zorgverleners zijn daar nodig, omdat in deze ziekenhuizen patiënten liggen die besmet zijn met het coronavirus of die verschijnselen van een coronabesmetting vertonen. 

Deze patiënten liggen allemaal in aparte isolatiekamers. Dit verhoogt de druk op het verplegend personeel. Die zijn per patiënt meer tijd kwijt vanwege alle extra maatregelen die verpleegkundigen moeten nemen bij patiënten in isolatie. 

Poliklinieken Hoorn en Purmerend

De poliklinieken in Hoorn en Purmerend blijven nog wel open, al vinden afspraken met patiënten voornamelijk telefonisch of via videoverbinding plaats.

Alleen als er sprake is van medisch noodzakelijkheid kunnen patiënten wel bij de poliklinieken terecht. Het ziekenhuis vraagt wel om voor de afspraak contact op te nemen bij verkoudheids- en griepklachten. 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier