Ga naar Content
Gooi

Weesper toiletrollenbedrijf draait overuren door coronahamsteraars: "Het is bizar druk"

18 maart 2020, 14.52 uur · Aangepast 18 maart 2020, 15.05 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: The Good Roll

WEESP - Razend druk hebben ze het, de ene na de andere wc-rol wordt gepakt en verpakt: het Weesper toiletrollenbedrijf The Good Roll merkt de gevolgen van het coronavirus volop. "We verkopen zeker vier tot vijf keer zoveel wc-rollen. Het is echt niet normaal", vertelt eigenaar Melle Schellekens.

Foto: The Good Roll

Het Weesper bedrijf maakt toiletpapier met een missie. De rollen worden gemaakt van honderd procent gerecycled papier, waardoor er voor het maken van de rollen geen bomen gekapt hoeven worden. Daar komt nog eens bij dat de helft van de opbrengsten gedoneerd worden aan het goede doel. "Normaal gesproken leveren we toiletpapier aan mensen die wat bewuster leven en aan bedrijven, maar sinds afgelopen week rijst het aantal bestellingen echt de pan uit. Iedereen wil wc-rollen hebben", vertelt Melle.

"We hebben nog genoeg wc-papier. Mensen hoeven zich echt geen zorgen te maken"

Melle schellekens

Dat er zo'n run is op de Weesper wc-rollen, heeft te maken met de hamsteraars in de supermarkten. "We horen veel dat mensen naar de supermarkt gaan, daar steeds een leeg schap aantreffen en dan vervolgens online gaan kijken of ze wat kunnen bemachtigen. Dan komen ze vaak bij ons uit."

Hamsteren overbodig

Toch zorgt de plotse drukte ook voor veel verbazing. "Dat er flink wordt gehamsterd snappen we gewoon niet. We hebben echt meer dan genoeg voorraad en ook de fabrieken leveren nog gewoon genoeg aan. Mensen hoeven zich echt geen zorgen te maken. De aanleverketen loopt wel gewoon door. Het heeft zelfs een negatieve kant nu. Doordat er zoveel vraag is, komt er nu niet één vrachtwagen per keer wc-rollen aanleveren, maar een stuk meer. Dat moeten we toch ook niet willen met z'n allen."

De werkplaats van het Weesper bedrijf draait ondertussen overuren, al is het vaak wel behelpen. "We zijn een sociale werkplaats, waar veel mensen met een beperking werken. Daarnaast krijgen we veel hulp van mensen die met pensioen zijn. We willen die mensen ook niet te veel overwerken en onze medewerkers die al wat ouder zijn beschermen in deze tijd, zodat ze niet ziek worden. Maar we redden ons wel. We hebben nog voorraad. Ik maak me meer druk over de tijd die hierna komt. Iedereen heeft straks meer dan genoeg wc-rollen in huis, misschien wel voor een heel jaar. De bestellingen gaan dan zeker teruglopen."

Wc-rollen weggeven

Net als veel andere ondernemers laat ook het Weesper toiletrollenbedrijf zich in deze tijden van coronacrisis van haar beste kant zien. "We hebben een online actie opgezet, omdat we natuurlijk veel verhalen horen van mensen die in de supermarkt tegen een leeg schap aanlopen, omdat ze bijvoorbeeld overdag hard werken en pas 's avonds boodschappen doen. Die mensen mogen ons benaderen. De mensen met de mooiste verhalen sturen we een doos wc-rollen. We hebben afgelopen week al een groep verpleegkundigen geholpen en een jongen met een beperking die de printjes op onze rollen zo leuk vindt. Dat doen we graag."

Lees ook

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651