Ga naar Content

Streep door Koningsdag in Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEE - Net als veel andere evenementen zijn ook de Koningsdagviering en de 5 mei feesten in Wijk aan Zee afgelast vanwege de perikelen rondom het coronavirus. Ondanks de teleurstelling is er ook veel begrip bij Sylvia van Amersfoort, een van de organisatoren van de Koningsdagviering in Wijk aan Zee.

200318_KoningWaz - NH Nieuws

"Het is een grote teleurstelling, maar de veiligheid en gezondheid staat op dit moment uiteraard op de eerste plaats", zegt Van Amersfoort. "We zijn in conclaaf gegaan met ons comité, de gemeente en het overkoepelende Oranje Comité en samen zijn we tot deze uitkomst gekomen."

"Wellicht wordt er een alternatieve Koningsdag georganiseerd"

Ondanks de reeds aangegane verplichtingen lijkt de financiële schade voor de organisatie mee te vallen. "Gelukkig weten we het ruim op tijd en kunnen we bij veel leveranciers nog kosteloos annuleren. Daarnaast hoeft het geld wat we van het overkoepelende comité hebben gekregen voorlopig nog niet te worden teruggestort omdat er wellicht op een andere dag een alternatieve Koningsdag wordt georganiseerd."

"Volgend jaar een extra groot knalfeest"

Naast Koningsdag gaat er waarschijnlijk ook een streep door de 5 mei feesten in Wijk aan Zee. Ondanks dat er dus veel festiviteiten niet doorgaan, blijft van Amersfoort positief. "Er zit niets anders op dan er volgend jaar een extra groot knalfeest van te maken."

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn