Ga naar Content

Weekmarkten gaan door: Kraamhouders rommelmarkt op Botermarkt stoppen wel

HAARLEM - De weekmarkten in Haarlem mogen van de gemeente doorgaan. De kraamhouders van de rommelmarkt op woensdag op de Botermarkt hebben desondanks zelf besloten te stoppen tot 6 april. De andere markten lijken gewoon door te gaan.

Foto: NH Nieuws

Op de markten die doorgaan komt, waar dat mogelijk is, extra ruimte tussen de kramen. De gemeente Haarlem heeft gisteren besloten de markten open te houden, maar roept mensen op voldoende afstand te houden tot andere mensen. "En blijf thuis als je (milde) verkoudheidsklachten hebt", meldt de gemeente. 

Maandag is de markt op de Grote Markt, dinsdag in Schalkwijk, woensdag op de Botermarkt is er rommelmarkt (maar nu tot 6 april dus niet), donderdag is markt op de Floresstraat in Haarlem-Noord, vrijdag is er een biologische markt op de Botermarkt en markt op de Zomerkade. Zaterdag zijn de Grote Markt en de Botermarkt weer aan de beurt.

De dinsdagmarkt in Nieuw Noord in Zandvoort en de woensdagmarkt in het centrum gaan door, meldt de gemeente. Wel komt er meer ruimte tussen de kramen. Ook hier geldt voor bezoekers: Houd voldoende afstand van andere mensen. En blijf thuis als je (milde) verkoudheidsklachten hebt.

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn