Ga naar Content

Uitstellen EK heeft ook effect op Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM - Het uitstellen van het EK voetbal naar de zomer van 2021 heeft ook een gigantische impact op de Johan Cruijff ArenA. Dat zegt Henk Markerink, directeur van het stadion waar drie groepswedstrijden van Oranje en een duel uit de achtste finales zouden worden afgewerkt.

Foto: ProShots/Thomas Bakker

"We zullen aan damage control moeten doen"

Directeur Johan cruijff arena Henk Markerink

Het worden volgens Markerink nu stille maanden. "Zelfs als de situatie weer veilig is, dan krijgen wij geen groot evenement voor juni gepland. Daar zit maanden voorbereiding in. En nu ligt alles ook stil. Dit heeft financiële consequenties, net zoals het coronavirus dat voor veel bedrijven en de hele economie heeft. De kassa blijft op nul staan. We zullen aan damage control moeten doen."

Geen verrassing

Voor Markerink kwam het uitstellen van het EK niet als verrassing. "Een eindronde in twaalf landen, met veel supporters die van stadion naar stadion reizen. Dat levert risico's op. Niemand weet hoe het nu afloopt met het coronavirus. De meeste nationale competities liggen stil. Het is ook onduidelijk wanneer er daar weer gespeeld kan worden."

Lees ook