Ga naar Content
Gooi

Loosdrechtse snackbar start 'drive': bestelling op dak van je auto

18 maart 2020, 12.26 uur · Aangepast 18 maart 2020, 14.35 uur
Door: Carlijn Kolk · Foto: NH Nieuws

LOOSDRECHT - Loosdrecht heeft vanaf nu een heuse 'drive', de Schakel Drive. Op deze creatieve manier proberen Erdal en Benny van snackbar De Schakel nog wat te verdienen. De komende weken moeten ze dicht blijven van de overheid in verband met het coronavirus. 

Het was een harde klap voor de ondernemers toen ze het nieuws hoorden. "Ik kan maar beter niet zeggen wat m'n eerste gedachten waren. 'Heel erg vervelend' is de netste manier om het te omschrijven", vertelt Erdal. "Ergens in m'n achterhoofd had ik wel het idee dat het er wel een keer aan zou kunnen komen, maar goed als het moment echt daar is baal je ontzettend."

Maar de knop ging al vrij snel om en ze sloegen aan het denken. "Dat kwam eigenlijk door de mevrouw van de gemeente. Zij kwam gelijk zondagavond langs en zei twee keer 'wees creatief'. Nou daar hebben we naar geluisterd", lacht Erdal.

Loosdrechtse snackbar start 'drive'; bestelling op dak van je auto - NH Nieuws

Drive

De snackbarhouders zaten maandagochtend in een lege zaak en vroegen zich af hoe het nou verder moest. "Toen keken we om ons heen en zagen we een groot parkeerterrein en toen dachten we als we nou bezorgen tot op het parkeerterrein. Dan komen de mensen het een beetje afhalen, maar houden we ons wel aan de regels van het bezorgen." Zo is de Schakel Drive geboren.

Het idee is simpel. Je bestelt telefonisch en krijgt een tikkie per sms. Ze vragen in welke auto je komt afhalen en zetten vervolgens je bestelling op het dak van de auto. "We roepen nog even eet smakelijk en maken ons weer uit de voeten", lacht hij. 

En daar wordt al gretig gebruik van gemaakt de eerste dag. Iedereen vindt het een leuke actie en gunt het de snackbar ook. Nu gaat alles goed, maar als het straks drukker wordt, zal het een uitdaging worden om de auto's te vinden op het parkeerterrein. Maar ze gaan proberen dit drie weken vol te houden. "Zolang het gaat en de bestellingen gaan goed mee, dan gaan we het volhouden", besluit Erdal. 

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651