Ga naar Content

Telstar-trainer Andries Jonker belt elke dag met spelers over gezondheid

VELSEN-ZUID - De technische staf van Telstar heeft elke dag telefonisch contact met de spelersgroep over hun actuele gezondheidsituatie. "Ik wil ze persoonlijk aan de telefoon hebben en neem geen genoegen met een appje", aldus trainer Andries Jonker.

Foto: Pro Shots / Sjoerd Tullenaar

Vrijdag en zaterdag heeft Telstar nog gewoon getraind, maar sinds het verbod hierop zit de selectie thuis en heeft de technische staf alleen nog telefonisch contact. Trainer Jonker en zijn assistenten Anthony Correia en Gertjan Tamerus hebben elk een deel van de spelersgroep onder hun hoede waar ze dagelijks contact mee hebben.

Er zijn tot nu toe geen coronagevallen bekend bij Telstar. Niet bij de spelersgroep en bij technische staf en ook niet bij het overige personeel.

"Ze hebben twee dagen moeten lopen zonder bal, dat zijn ze niet gewend"

telstar-trainer andries jonker
De spelers hebben wel een aangepast trainingsprogramma meegekregen, dat door de technische staf elke dag wordt geëvalueerd en aangepast. "Ze hebben nu twee dagen moeten lopen zonder bal en dat zijn ze niet gewend", aldus Jonker. "Vanavond hebben we weer contact en gaan we het programma wat aanpassen."

Hartslagmeter

Ook wil Telstar er voor zorgen dat de spelersgroep de hartslagmeters thuis krijgt, om zo de inspanningen te kunnen meten en vast leggen. "Bij Ajax kregen de spelers vandaag hun trainingsfiets thuisbezorgd, maar bij Telstar hebben we niet zoveel hometrainers", grapte Jonker. "Dus wij moeten het met andere middelen doen."

Het uitstellen van het EK vindt Jonker een verstandige beslissing, omdat er mogelijk zo gelegenheid komt om de competitie uit te spelen. "Je kunt in één maand negen of tien wedstrijden spelen. Dus als we in mei en juni weer zouden kunnen spelen, moet het lukken."

'Zware tijden'

Telstar-directeur Steef Hammerstein zei gisteren tegen NH Nieuws dat de club heeft arbeidstijdverkorting aangevraagd voor alle 35 werknemers, zowel kantoorpersoneel als spelers. Het is een maatregel die waarnemend Hammerstein als 'noodzakelijk' omschrijft. 

Telstar gaat vanwege het platleggen van alle sportactiviteiten de komende maanden belangrijke inkomsten missen. De entreegelden en horeca-inkomsten zijn de kurk waar de club op drijft, aldus Hammerstein. "Het worden zware tijden, voor iedereen. Een maand is misschien nog wel te overzien, maar het moet langer gaan duren. Dan zouden er wel eens liquiditeitsproblemen kunnen ontstaan."

Toekomst Telstar onzeker - NH Nieuws

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn