Ga naar Content
Haarlem

Massale hulp voor voedselbank, maar hamsteren serieus probleem

17 maart 2020, 14.41 uur · Aangepast 17 maart 2020, 16.39 uur
Door: Redactie · Foto: NH

HAARLEM - De telefoon van de voedselbank staat roodgloeiend deze dagen. Horeca en kinderdagverblijven bieden massaal hun overtollige voorraden aan en dat resulteert in veel vers voedsel voor de voedselbank. Maar voor de komende weken, houden de vrijwilligers hun hart vast, als het hamsteren in supermarkten aanhoudt. 

200317_voedselbankhaarlem1 - NH Nieuws

Angela Veldhuizen van voedselbank Haarlem hangt de hele dag aan de telefoon. Aan de lopende band krijgt ze voorraden aangeboden. 

"Het is zelfs zoveel dat we het niet meer op kunnen halen. De opslag puilt uit." Ze zijn er heel blij mee, want sinaasappels en verse munt zijn niet vanzelfsprekend bij de voedselbank. 

Maar dit zal hoogstwaarschijnlijk niet heel lang meer duren. Na deze week zijn de meeste koelkasten wel leeggeruimd en dan houdt de toevoer op. 

"De opslag puilt uit"

Angela Veldhuizen, voedselbank haarlem

Hamsteren 

Het hamstergedrag van burgers is voor de voedselbank een serieus probleem. "Als er veel gehamsterd wordt, dan heeft de Albert Heijn geen producten meer over die ze aan de voedselbank kunnen schenken. Dus hamsteren heeft wel degelijk consequenties voor de voedselbank."

De toekomst zal moeten uitwijzen of er nog genoeg overblijft voor de voedselbank en daarmee zijn het spannende tijden. Maar voor nu genieten de klanten even van de versproducten die er normaal gesproken niet zijn. 

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn