Ga naar Content

IJmuidense boodschappen-weldoener boos op 'hamsteraars': "Help elkaar, juist nu"

IJMUIDEN - Lege schappen in de supermarkt door het corona-hamsteren. Kwader kan je Marianne Stok van burgerinitiatief Voedsel op de Plank niet krijgen. "Doe wat voor elkaar. Help elkaar, juist nu."

Foto: NH / Dennis Mantz

Al meer dan zeven jaar verzorgt ze wekelijks de noodpakketten met voedsel voor zo'n dertig gezinnen in de regio IJmuiden, die geen beroep kunnen doen op de normale voedselbank.

"Door het gehamster kunnen 'mijn' mensen de goedkopere producten in de supermarkt vaak niet meer krijgen", legt ze tegenover NH Nieuws uit. "En de dure goederen kunnen ze meestal niet betalen: als ze er al zijn."

Tekst gaat verder onder de video.

200317_HAMSTEREN_MARIANNE - NH Nieuws

Bruno en Yvonne komen vanmiddag ook een voedselpakket ophalen. Ze bevestigen de problemen die Stolk zojuist voor de camera aankaart. "Door het hamsteren zijn we sneller door ons weekbudget heen. En dat vinden we gewoon niet nodig", aldus Yvonne.

De producten van Voedsel op de Plank komen van gulle gevers uit de buurt en supermarkteigenaar Han Bouwens. Dat loopt uiteen van maandverband tot kaas en groente en fruit.

Stok: "Het is voor iedereen die het echt nodig heeft. En ik hoef er niets voor terug."

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn