Ga naar Content

UEFA hakt knoop door: EK voetbal verplaatst naar zomer 2021

AMSTERDAM - De UEFA heeft zoals verwacht besloten om het EK voetbal te verplaatsen naar de zomer van 2021. De Europese voetbalbond heeft dit besloten vanwege de coronapandemie. 

Foto: Pro Shots / Zuma Press

Bondscoach Ronald Koeman begrijpt dat het EK is verplaatst. "Het is natuurlijk een zeer vervelend bericht, maar we begrijpen de keuze die is gemaakt", luidt zijn eerste reactie. "In de ontwikkelingen van de afgelopen periode verrast de beslissing ons niet", vervolgt Koeman.

"Wat voorop staat is de gezondheid van mensen en het indammen van de verspreiding van het coronavirus. Natuurlijk had ik liever een EK gespeeld deze zomer, maar we moeten realistisch zijn en ons erbij neerleggen. De komende periode gaan we nadenken hoe we ons kunnen voorbereiden op het moment dat internationale voetbalcompetities weer opgestart worden", concludeert Koeman. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tickets blijven geldig

De UEFA maakte dinsdag ook bekend dat de kaarten die aan voetballiefhebbers zijn verkocht voor het EK geldig blijven. De verkochte kaarten zijn in 2021 te gebruiken, maar het is ook mogelijk om ze terug te geven. De kopers krijgen in dat geval hun geld terug.

Het EK zou aanvankelijk plaatsvinden tussen 12 juni en 12 juli van komende zomer. Ter ere van het 60-jarig bestaan van het EK, wordt deze editie verspreid over Europa gespeeld. De Johan Cruijff Arena is ook een stadion waarin wedstrijden worden afgewerkt. 

Lees ook