West-Friesland

Oproep burgemeesters tot saamhorigheid: "Help elkaar waar het kan"

16 maart 2020, 20.36 uur · Aangepast 16 maart 2020, 21.03 uur · Door Maarten Edelenbosch

Whatsapp

WEST-FRIESLAND - Verschillende West-Friese burgemeesters roepen hun inwoners op elkaar te helpen waar mogelijk. Ook is er dankbaarheid en trots over de al genomen initiatieven.

NH Nieuws

Vandaag werd bekend dat ook in Hoorn een coronapatiënt is. "Ik wens deze inwoner heel veel sterkte en een voorspoedig herstel toe", zegt burgemeester Nieuwenburg die ook oproept om de rust te bewaren.

"We vragen veel van ouders met kinderen en van onze lokale ondernemers, maar houd het hoofd koel, het hart warm en help elkaar waar dat kan. Ook groeit de saamhorigheid onder inwoners. Zo is er een hulpgroep in Hoorn actief met honderden leden. Er wordt een beroep op de samenleving gedaan en dit soort initiatieven maakt de sociale kant van mensen sterker."  

 

In Opmeer geeft burgemeester Gertjan Nijpels een zelfde boodschap. "Veel mensen zijn dag en nacht in de weer voor hun medemens. Dat dwingt groot respect af en het kan helemaal geen kwaad als je ze daar eens mee complimenteert. Ik wens alle inwoners veel sterkte toe de komende tijd. Zorg voor elkaar." 

Via social media laat ook burgemeester Jan Franx van Koggenland van zich horen. Hij roept op de adviezen van de GGD en het RIVM op te volgen en spreekt zijn trots uit over de initiatieven.

Tekst gaat hieronder verder

Eduard van Zuijlen, burgemeester in Enkhuizen vraagt zich in een bericht op Facebook hardop af: en wat nu? Daarin schrijft hij onder meer: "Laten we heel verstandig zijn en het virus geen enkele kans geven zich nog verder te verspreiden. Laten we vooral ook creatief zijn in het omzien naar elkaar. Ik ben benieuwd."

Vlog Drechterland

In Drechterland maakte burgemeester Michiel Pijl een vlog. Daarin spreekt hij zijn dank uit voor zijn inwoners. "Ik heb grote waardering voor iedereen die een bijdrage levert aan het tegengaan van het coronavirus op wat voor manier dan ook. Dank u wel. Let op elkaar. Let op mensen die eenzaam zijn, of die moeite hebben om boodschappen te doen. Help elkaar, en zie naar elkaar om."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Whatsapp