West-Friesland

NL
V

Martinuscollege gaat online lesgeven: "Dat moet binnen twee dagen lukken"

16 maart 2020, 15.30 uur · Door Redactie

GROOTEBROEK - Het Martinuscollege gaat leerlingen online lesgeven. Dat vertelt directeur Kees van Bergeijk tegen NH Nieuws. "We zijn vandaag in overleg geweest hoe we dat voor elkaar gaan krijgen, en nemen twee dagen om dit voor te bereiden. Al lukt het misschien sneller al."

Google Maps

Ook op het Martinuscollege is het stil. Veel leraren werken thuis, er zijn drie leerlingen op school. "Dat zijn kinderen van ouders met vitale beroepen. Maar we zijn druk bezig om het voor elkaar te krijgen dat leerlingen toch aan de slag kunnen. Daarvoor zijn mensen hier professioneel genoeg." 

 

Er wordt al veel online gedaan, dus verwacht de directeur geen problemen. "We werken al met Google Classroom. Daar kunnen leerlingen ook reageren. Verder gaan we ook vragenuren instellen. Zo moeten de jongeren hun weektaken kunnen doen." 

Onduidelijkheid over examens 

Wat de consequenties zijn voor eindexamenkandidaten is nog onduidelijk. "We wachten de landelijke berichtgeving daarover af", zegt Van Bergeijk. Ondanks dat hij begrip heeft voor de landelijk maatregelen is hij ook kritisch. "Ik ben het eens met de schoolsluiting, maar vindt de redenatie wel bijzonder. Want tot en met vrijdag was het advies dat niet te doen. En gisteren zei de minister dat scholen toch dicht blijven vanwege de publieke druk. Ook zou ik willen dat men doordenkt over hoe het moet met de eindexamens."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier