Ga naar Content

Haarlemse basisischool Liduina: "Inventariseren van opvangkinderen en lesprogramma's bedenken"

HAARLEM - De basisscholen zijn vandaag druk bezig met het organiseren van de opvangmogelijkheden en het voortzetten van lesprogramma's. Directeur Arnold van der Peet van de Liduinaschool in Haarlem-Noord denkt woensdag up and running te zijn. We volgen hoe deze basisschool omgaat met de gevolgen van de corona-maatregelen. 

Foto: NH Nieuws

Vorige week donderdag dacht Van der Peet nog een tijdje zijn school open te kunnen houden. Nu is hij volop in overleg met zijn bestuur en de leerkrachten. 

"We moeten even weten hoeveel kinderen twee ouders hebben die een 'cruciaal beroep' hebben. Vanaf woensdag willen we die kinderen op school kunnen krijgen." De schooldirecteur laat de gezonde leerkrachten in principe op hun eigen werkdagen werken, maar wel in shifts. Eventueel in samenwerking met een andere locatie van de Liduinaschool in Haarlem-Noord. 

Om ook de leerlingen van vooral de bovenbouw toch les te blijven geven, worden ouders woensdag gevraagd om boeken op te halen. Daarover worden ze binnenkort op de hoogte gesteld. 

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem