Ga naar Content

Alleen leraren krijgen nog les op Hilversumse basisschool: "Het is stil en leeg, raar gevoel"

HILVERSUM - Op het schoolplein van basisschool de Gouden Regen in Hilversum hoor je vanochtend vogels vrolijk fluiten, maar geluiden van leerlingen zijn er niet: net als alle andere scholen, is ook deze school dicht. Het is voor de leraren een heel vreemd gevoel.

Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

Directeur Niels Bakker loopt door het lege gebouw heen. Voor hem is het ook wennen dat het er op maandagochtend niet gonst van de kinderstemmen. "Het is stil en leeg. Het is een raar gevoel", zegt hij. 

In de klaslokalen is dan geen leerling te bekennen, maar het is wel de bedoeling dat ze komende drie weken de leerstof thuis bijhouden. Daarom mogen alle groepen in de loop van de dag hun boeken ophalen. "We gaan proberen online les te gaan geven."

Het is stil op de Gouden Regen-school in Hilversum - Joost Lammers / NH Nieuws

Onderwijs docenten

Waar de stoelen van de leerlingen leeg blijven, worden de leraren vandaag voor de verandering zelf onderwezen. "Een aantal docenten is heel ict-vaardig, voor anderen is het spannend en nieuw. Daarom instrueren we elkaar vanochtend, zodat we via beeldschermen met elkaar contact kunnen houden", legt Bakker uit.

Voor kinderen met ouders met vitale beroepen is de school wel open, maar tot nu heeft maar één gezin met twee kinderen aangegeven daar gebruik van te willen maken. De directeur zal ook voor noodgevallen elke dag met één of twee docenten op school aanwezig zijn.

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Lees ook