Ga naar Content

Noord-Hollandse profclubs getroffen: "Knopen tellen en kijken hoe te overleven"

VELSEN-ZUID - Met het stilleggen van het betaald voetbal in Nederland worden zeker de kleinere clubs hard getroffen. Bij Telstar roepen fans op de seizoenkaarten voor volgend jaar alvast te bestellen, om zo de club te ondersteunen. "Alle beetjes helpen", zegt commercieel directeur Steef Hammerstein.

Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

Nu het openbare leven stilligt door de maatregelen tegen het coronavirus worden ook in het betaald voetbal tot in ieder geval 6 april niet meer gespeeld. Moeten de fans van Telstar zich zorgen maken over de financiële positie? "Het is niet goed te overzien", zegt Hammerstein. "Alles heeft te maken met hoe lang het gaat duren. Als er na 6 april nog drie weken bij komen dat er niet wordt gevoetbald, ga je de inkomsten wel missen. Alle mensen van de club wil je netjes betalen, dat wordt wel een dingetje." 

Knel

Telstar kijkt naar hulpmiddelen die vanuit de overheid worden geboden om bedrijven te helpen, zoals arbeidstijdverkorting. In de tussentijd verwacht Hammerstein dat niet alleen kleine clubs in de knel komen, ook in de eredivisie verwacht hij problemen: "Voor iedereen is het knopen tellen en is het kijken hoe te overleven."

Seizoenkaart voor volgend jaar

Op Twitter hebben de eerste fans zich al gemeld die de club willen ondersteunen. Zo wordt er geopperd om vast seizoenkaarten voor volgend jaar te kopen om Telstar te helpen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Hammerstein had nog niet van het idee gehoord, maar is wel positief. “Alle beetjes helpen. Dit hoort bij alle creatieve ideeën die we nodig hebben.”

Financiële gevolgen FC Volendam

Net als Telstar is FC Volendam de financiële gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus in kaart aan het brengen. "Je hebt te maken met de inkomsten van wedstrijden die vervallen", meldt algemeen manager Tom Tol. "Die zijn divers. Veelal zijn die opgevangen in sponsorcontracten. Het is nog niet helder of de afgelaste wedstrijden worden ingehaald, daarom hoop ik dat het beleid van de KNVB en UEFA komende week duidelijker wordt. Vooralsnog hebben we alleen schade voor de spelers en werknemers, omdat er werk voor hen vervalt."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.