Ga naar Content

Scholen nog niet klaar voor onderwijs op afstand

Nu alle scholen sinds vandaag gesloten zijn, wordt alles op alles gezet om zo goed en zo kwaad als het gaat toch onderwijs te geven. Overal worden mogelijkheden geïnventariseerd en plannen gemaakt. Het zal vaak nog dagen duren voordat er daadwerkelijk lesgegeven wordt.

Schoolplein tijdens corona maatregel - Foto: NH/Mischa Korzec

Ook op openbare basisschool de Havenrakkers in Broek in Waterland steekt onderwijzend personeel de koppen bij elkaar om te komen tot een digitale aanpak.

"Uitdaging is vooral dat het nu niet gaat om één of twee kinderen, als die ziek zijn dan kunnen we dat wel regelen. Het gaat nu om 250 kinderen, dat is een ander verhaal", zegt Peter Bakker, directeur van basisschool de Havenrakkers. Bakker verwacht dat zijn pupillen woensdag weer een vorm van onderwijs krijgen.

Jammer

"Ik vind het heel jammer maar ik snap de ernst van de situatie",  zegt Jos Bart, directeur van het Don Bosco college in Volendam. Ook daar wordt gewerkt aan een digitaal lesprogramma. Donderdag moet dat klaar staan, maar dat valt nog niet mee.

Tekst loopt door onder video

 

 

200316_BOSCOCOLLEGE_ZAWA - NH Nieuws

"Wat we de leerlingen in dit gebouw kunnen bieden, kunnen we niet zomaar een-twee-drie digitaal bieden." Het Don Bosco heeft de examens die deze week op het programma stonden ook geschrapt. Aanvankelijk zouden die gewoon doorgaan maar er komen landelijke afspraken over nieuwe examendata en daar sluit de school zich bij aan.

Onrustig geslapen

Het is een unieke situatie in het onderwijs. Omdat het kabinet lang wachtte met het besluit de scholen daadwerkelijk te sluiten kon pas laat worden begonnen met het voorbereiden van het lesgeven op afstand, zegt Peter Bakker van de Havenrakkers.

"Ik heb dan ook best een beetje onrustig geslapen, hoe gaan we dit allemaal oplossen dacht ik". Toch gaat Bakker ervan uit dat hij zijn leerlingen woensdag weer aan het werk kan zetten. 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier