Ga naar Content

Rustig in het openbaar vervoer: leeg busstation en maatregelen op boot Texel

NOORD-HOLLAND -  Vanaf vandaag zijn de scholen dicht en steeds meer mensen werken vanuit huis. En dat is ook in het openbaar vervoer ook te merken. Openbaar Vervoer Nederland schrijft in een bericht op de website dat er vanmorgen 85 procent minder reizigers waren dan normaal.  

Foto: NH Nieuws/ Arend de Geus

De branchevereniging verwacht dat de dienstregelingen verder zullen worden aangepast doordat er veel ziekmeldingen zijn in het openbaar vervoer, daarnaast zijn er ook veel minder reizigers door het sluiten van de scholen. 

Zo is het op het busstation in Amsterdam Noord veel rustiger dan tijdens de gebruikelijke ochtendspits. In de bus zijn ook maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Passagiers mogen niet meer voorin in de bus stappen, zij worden verzocht achterin in te stappen.

Ook de pont bij Amsterdam Centraal was vanochtend bijna helemaal leeg. 

Foto: NH Nieuws / Arend de Geus

Het GVB in Amsterdam heeft aanvullende maatregelen getroffen vanwege het coronavirus. Zo verkopen tramconducteurs geen kaartjes meer en wordt hun balie afgeschermd met linten.

"De conducteurs zijn afgeschermd met linten, om hen te beschermen en om contactmomenten zoveel mogelijk te voorkomen", vertelt een woordvoerder.

Foto: GVB

Op Texel zijn vooralsnog geen besmettingen met het coronavirus, maar een veilige haven is het volgens verslaggever Matthijs Gemmink niet: "De boot vaart gewoon heen en weer met verschillende mensen erop, dus ook daar is kans op besmetting."

Wel zijn er ook op de boot maatregelen getroffen. Het is niet meer mogelijk om boven iets te eten of te drinken te kopen en passagiers moeten in hun auto of vrachtwagen blijven zitten. Ook is het de bedoeling dat fietsers niet te dicht bij elkaar staan en zich over het schip te verspreiden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!