Ga naar Content

Hamsteren bij de coffeeshop: "Je weet niet hoe lang het dichtblijft"

HILVERSUM - Een rij van tientallen meters vandaag voor één van de coffeeshops in Hilversum. Zo vlak voor de sluiting van drie weken willen klanten nog snel een voorraad inslaan.

Lange rij voor coffeeshop in Hilversum - Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

"Als ik toch in quarantaine moet zitten dan moeten we iets te doen hebben", lacht Jobbe de Koning die inde lange rij staat. Nadat het kabinet bekend maakte dat ook coffeeshops tot 6 april dicht zijn, besloten velen nog snel een bezoekje te brengen.

"Je weet niet hoe lang het dichtblijft. Het is super onvoorspelbaar"

Jobbe de Koning - klant coffeeshop

Het is dan al na zes uur, maar de deuren blijven nog even open. De klanten hamsteren en slaan extra hoeveelheden in. "Ja, voor de zekerheid", geeft Jobbe toe. "Je weet niet hoe lang het dichtblijft. Het is super onvoorspelbaar."

200315 wiethamsteraars - NH Nieuws

Ook Wessel wacht geduldig op zijn beurt. "Ik rook normaal niet, maar die drie weken moet je toch wat te doen hebben." Hij is ook nog op een andere manier geraakt door de volledige horecasluiting. "Ik schrok heel erg, want ik werk ook nog in een restaurant dat dichtgaat. Het is heel raar en onwennig."

"Ik schrok heel erg, want ik werk ook nog in een restaurant dat dichtgaat. Het is heel raar en onwennig."

Wessel - klant coffeeshop

Wat ze nu gaan doen? "Gamen en een beetje feestjes organiseren. Wel klein", benadrukt Wessel. Jobbe: "Zonder joint gaat het heel lang duren."

Lees ook