Ga naar Content

Coronamaatregel zet ook burgersurveillance buitenspel: "Geen risico's"

BEVERWIJK - De landelijk afgekondigde coronamaatregelen zetten voorlopig ook de burgersurveillance van Burgerparticipatie IJmond (BIJ) buitenspel. Dat laat initiatiefnemer Harry Anderies vanavond weten aan NH Nieuws. "We willen geen risico's voor onze mensen."

Foto: NH / Dennis Mantz

De burgersurveillance was een antwoord op het vele straatgeweld in de regio van onder meer een gewelddadige jeugdbende, beter bekend als de Pilotenbende. Zij aan zij liepen vaders, moeders en buurtbewoners de afgelopen maanden - met succes - door de wijken om het geweld in te dammen. "Maar met dit virus moet je ook voor je eigen veiligheid gaan kiezen", refereert Anderies aan de besmettingsrisico's tegenover NH Nieuws.  "En mijn mensen zijn me heilig en ik wil niet dat ze iets oplopen."

Tekst gaat verder onder de video

200315_BURGERSURVEILLANCE - NH Nieuws

Anderies koos er bewust voor om het besluit vandaag 'wereldkundig'te maken. "Wij vinden het belangrijk dat mensen weten dat we voorlopig niet meer als groep aanwezig zijn in de buurt. Dat wil overigens niet zeggen dat onze activiteiten volledig stoppen, want we gaan nog wel af en toe met een auto en een motor op pad."

De 'normale' surveillance blijft in ieder geval voor twee weken opgeschort.

Lees ook