Noordkop & Texel

NL
V

Openbaar vervoer in kleine kernen op slot door Corona-maatregelen: alle buurtbussen blijven staan

16 maart 2020, 08.25 uur · Aangepast 21 augustus 2020, 11.13 uur · Door Jurgen van den Bos

SCHAGEN - Het openbaar vervoer in de kleine kernen wordt steeds minder als gevolg van de maatregelen rond de verspreiding van het coronavirus. Om risico's te vermijden rijden er geen buurtbussen. "We kunnen niet de chauffeurs de veiligheid garanderen die we zouden moeten," laat Buurtbusvereniging Noordkop weten. 

Facebook / Buurtbusvereniging Zijpe Harenkarspel

Vervoersmaatschappij Connexxion heeft gisteren de dienstregeling aangepast, onder meer vanwege het sluiten van scholen. Zo rijdt de scholierenlijn 650 niet meer. Maar ook de buurtbussen blijven staan.

"Het is slecht nieuws, maar het is niet anders," zegt Paul Fortgens van De Noordkop in een reactie. Het besluit heeft vooral ook te maken met de gemiddelde leeftijd van de chauffeurs die vrij hoog ligt. "We kunnen onze chauffeurs niet zo goed beschermen zoals in de grote bussen. Dat baart ons zorgen."

De buurtbusvereniging heeft het weekeinde afgewacht, maar na afkondigen van nog verdergaande maatregelen door de regering heeft de vereniging alsnog besloten met onmiddellijke ingang de bussen te laten staan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!