Ga naar Content

Mendelcollege reageert op drie weken geen school: "Onwerkelijk, maar het is niet anders"

HAARLEM - Het Mendelcollege in Haarlem hield al rekening met het sluiten van de school voor lessen aan de circa 1700 leerlingen. Dat is vanmiddag afgekondigd door het kabinet en de sluiting duurt tot 6 april. Rector Jan-Mattijs Heinemeijer: "We hadden dit al voorvoeld en de juiste stappen gezet."

Foto: NH Nieuws

Het Mendelcollege stuurde al een mail over het stoppen van de lessen rond een kwartier voor de officiële bekendmaking in Den Haag. Heinemeijer: "Je hoefde echt geen ziener te zijn om te zien dat het die kant opging."

Spullen ophalen

De school blijft wel open. Kinderen kunnen maandag in shifts hun spullen en boeken op komen halen. Morgen gaat de school kijken hoe het met de examenkinderen verder gaat. De school gaat regelen dat tentamens van eindexamenleerlingen door kunnen gaan. Er zal veel via digitale middelen contact tussen school en leerlingen zijn.

Niet langer dan een maand

Heinemeijer denkt dat deze situatie een maand kan voortduren. "Wordt het langer, dan wordt het ingewikkeld. Het kenmerkende aspect van een school is toch dat je elkaar ontmoet, anders kunnen we wel een cursus LOI opzetten. Het cruciale van elkaar ontmoeten, dat mis je. Dat kan niet heel lang doorgaan."

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem

Lees ook