Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Hoornse café's net van start, maar nu drie weken dicht: "Begrijpelijk, maar we balen"

15 maart 2020, 18.47 uur · Aangepast 16 maart 2020, 09.52 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws / Chantal Bos

HOORN - Het is een gek gezicht als om etenstijd stipt alle horeca in de Hoornse binnenstad door de corona-maatregelen de deuren sluit. Twee café's aan het Kerkplein openden nog maar een paar weken geleden hun deuren. "We zijn net drie weken open, ik besef het nog niet helemaal dat we nu weken dicht gaan."

Voor horeca-manager Denise Veeken, is het besef nog ver te zoeken: "Het is heel dubbel en het dringt nog niet tot mij door. Ik was de hele tijd positief dat we open konden blijven". Slechts drie weken geleden opende ze haar café aan het Kerkplein in Hoorn. 

Tekst gaat verder onder de video: 

Net drie weken open, en nu alweer dicht: "Ik was zo positief, maar besef het nog niet helemaal" - NH Nieuws

En ook bij de naaste buren gaan de rolluiken naar beneden. Nog een laatste biertje wordt getapt en gasten druppelen langzaam naar huis. "Ik geloofde er niet in maar hoorde van collega's dat het eraan zat te komen. Misschien kunnen we nog bezorgen", redeneert eigenaar Daniël Baay. 

Tekst gaat verder onder de video

Café Goos in Hoorn is net anderhalve maand open: "Misschien kunnen we gaan bezorgen" - NH Nieuws

Hèt Café van Wervershoof sluit met emotionele boodschap

Hèt Café van Wervershoof sloot gisteren al de deuren. En deed dat met een emotionele videoboodschap. "Het voelt niet goed. Naar ons idee faciliteren in verspreiding van het virus. En waarom? Vanwege een paar rotcenten? Vanwege sociale contacten. We zijn van mening dat de focus moet uitgaan naar het voorkomen van verspreiding van het virus. Sorry lieve mensen, wij sluiten onze deuren."

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.