Ga naar Content
Noord-Holland

Ouders bezorgd over opvang kinderen na sluiting scholen: "Ik heb geen alternatief"

15 maart 2020, 16.43 uur · Aangepast 15 maart 2020, 17.16 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

Veel ouders maken zich zorgen over het besluit om alle scholen te sluiten vanwege het coronavirus. Niet alle ouders kunnen zomaar thuisblijven om op hun kroost te passen. 

"Dat de scholen gaan sluiten daar heb ik begrip voor", zegt Mirella van Meurs uit Heemskerk. Zij werkt als beveiliger. "Dat betekent dat ik opvang moet zoeken voor mijn drie kinderen. Dus dat betekent dat ik thuis moet blijven. Ik heb geen alternatieven binnen de familie om de kinderen op te laten vangen." 

SCHOLEN - NH Nieuws

"Ik denk dat ik wel thuis moet blijven", vertelt ook Chantal Bosloopen. Zij werkt in de thuiszorg. "Want verder is er ook geen oppas in de buurt die hem op kan vangen. Dat is moeilijk."

Lees ook

Ze is in tweestrijd over het thuisblijven: "Aan de ene kant denk ik van yes, we gaan vakantie vieren. Maar aan de andere kant denk ik, ik help liever de oudere mensen", zegt ze. "Thuiszitten is ook niet alles."

Financieel

Voor Mirella is het nog onduidelijk wat voor financiële gevolgen het thuisblijven kan hebben. "Dit is natuurlijk wel een hele bijzondere situatie, dus daar moet ik in overleg mee met mijn werkgever", vertelt ze. "Het is heel onzeker."

Naar alle waarschijnlijkheid wordt wordt voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, opvang geregeld. Daarover later meer

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.