Ga naar Content

Beverwijker start website voor 'coronahulp'

Beverwijker Jan van Kampen is een speciale website gestart waarop mensen met hulpvragen terecht kunnen tijdens de coronacrisis.

Foto:

De site 'Held Nodig' is vooral bedoeld voor mensen ouderen of werkende mensen, die vanwege het virus geen tijd of mogelijkheden hebben om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Via het platform kunnen zij in contact komen met mensen die in de buurt wonen en kunnen helpen.

"Of het nou om boodschappen gaat, of om oppas. Alles kan, zolang het maar bijdraagt aan het doel om kwetsbare mensen te beschermen, en mensen in belangrijke beroepen aan het werk te houden", valt er te lezen op de site. 

Hashtag

Van Kampen kwam op het idee toen hij zag dat op Twitter veel mensen berichten plaatsten met de hashtag #coronahulp. "Het nadeel van zo'n tag is dat je niet weet waar het is. Het is niet heel praktisch", vertelt hij aan NH Nieuws.

"Het is al een succes als we één iemand kunnen helpen"

Jan van Kampen, heldnodig.nl

Zijn website werkt simpel: iemand stuurt hulpverzoek, voert daarbij een postcode in en de oproep wordt geplaatst op een virtueel prikbord. "Bij deze website kan je lekker anoniem een vraag stellen. De mensen die vervolgens op jouw hulpvraag in gaan, komen bij jou terecht in de mail."

Of het platform een succes gaat worden, is Van Kampen duidelijk: "Het is juist bedacht voor mensen die geen groot sociaal netwerk hebben, daar ga ik vanuit. Het is al een succes als we al één melding kunnen helpen door dit systeem."

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.