West-Friesland

Buurtbussen West-Friesland staan komende tijd stil

15 maart 2020, 12.36 uur · Door Redactie

Whatsapp

WEST-FRIESLAND - Veel bedrijven in het openbaar vervoer passen de dienstregeling aan in verband met het coronavirus. Dat geldt ook voor de buurtbussen in West-Friesland: vier van de vijf buurtbussen zullen komende tijd niet rijden.

NH Nieuws

De volgende buurtbussen staan vanaf morgen stil: 409, 412, 415 en 438. De enige bus die op dit moment nog wel rijdt, is nummer 417.

Buurtbussen zijn kleinere bussen voor acht personen, achter het stuur zitten vrijwilligers. Jan Ipema van buurtbus 415 laat weten dat de meeste chauffeurs een leeftijd hebben van boven de zeventig jaar.

"Dat is in de categorie gevarezone zal ik maar zeggen", vertelt hij. "Ik heb nog gevraagd wat zij ervan vinden. Daarop heb ik zestien reacties gehad en maar twee vonden het overdreven om te stoppen."

Hieronder een overzicht van de buurtbussen in West-Friesland:

  • Bus 409 (stopt): Heerhugowaard - Ursem - Obdam.
  • Bus 412 (stopt): Hoorn - Schellinkhout - Wijdenes - Hem - Venhuizen - Hoogkarspel - Grootebroek.
  • Bus 415 (stopt): Hoorn - Oosterblokker - Westwoud - Oostwoud - Wervershoof - Medemblik.
  • Bus 417 (rijdt wel): Schagen - Barsingerhorn - Winkel - Nieuwe Niedorp - Hoogwoud - Opmeer - Obdam.
  • Bus 438 (stopt): Enkhuizen - Bovenkarspel - Grootebroek - Andijk - Wervershoof.

Wijziging dienstregeling

Wanneer de bussen weer gaan rijden is niet bekend. Ook de OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden over de situatie rondom het coronavirus. Het is mogelijk dat er wijzigingen komen in de dienstregeling van het openbaar vervoer. Houd daarom de desbetreffende websites in de gaten, zoals 9292.nl of de website van Connexxion in de gaten.

Whatsapp