Ga naar Content

Zaanse topsporters trainen niet gezamenlijk: "Gaat ten koste van vorm"

ZAANSTAD - Middenin belangrijke sportwedstrijden alles afgelast zien worden: het overkwam volleybalclub VV Zaanstad en de Wormerse korfbalclub Groen Geel. Beide clubs strijden om lijfsbehoud bij de hoogste divisies van hun sport, maar kunnen nu zelfs niet meer gezamenlijk trainen.

Foto: vv Zaanstad

VV Zaanstad

"We zaten middenin de play-out", aldus trainer Sandor Rieuwers van VV Zaanstad, "toen we donderdag hoorden dat alles werd afgelast. Niet alleen de wedstrijden, maar ook de trainingen." De club strijdt om lijfsbehoud op het hoogste niveau in het volleybal. Na twee wedstrijden in de degradatiepoule kwam daar een abrupt einde aan. "Het is nu per week bekijken wat verstandig is. De spelers fit houden, dat gaat ze wel lukken. Ofwel in de sportschool, ofwel thuis. Het gaat natuurlijk ook over vorm. Dat zal daar ten koste van gaan."

VV Zaanstad staat voorlopig laatste in de degradatiepoule, waar ook VoCASA en SSS in spelen. De eerste wedstrijd tegen VoCASA werd gewonnen (3-2), de tweede tegen SSS verloren (3-0). Door punten die mee werden genomen vanuit de eerste fase van de competitie staan de Zaankanters nu gelijk met VoCASA: beide ploegen hebben twee punten.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Groen Geel

Ook in korfballand liggen de wedstrijden én trainingen stil, sowieso tot 31 maart. Bij Groen Geel uit Wormer is de hal verlaten, zegt voorzitter Rick de Wit: "Het lijkt wel zomerstop." Hij laat weten dat de korfbalbond maandag gaat overleggen hoe het verder moet met het verdere verloop van de Korfbal League. Groen Geel stevent af op de nacompetitie voor degradatie, dus is het van belang dat de spelers fit blijven. "Een weekend rust kan geen kwaad, maar dat moet niet te lang duren want dan is de vorm weg."

"Het is niet mooi voor de sport, maar het is overmacht"

groen geel-voorzitter rick de wit

De Wit begrijpt de maatregelen, maar baalt wel: "Dit is voor de korfballers normaal gesproken de mooiste tijd van het jaar. Spanning en sensatie, de korfbalfinale in Ahoy (gepland op 4 april, red.)... moet je nagaan, de finale! Het is niet mooi voor de sport, maar het is overmacht."