Ga naar Content

Spaarne Gasthuis schrapt tijdelijk operaties en afspraken op poli's

HAARLEM - Het Spaarne Gasthuis in Haarlem en Haarlemmermeer schrapt voor maandag 16 tot en met woensdag 18 maart alle niet-spoedeisende operaties. Patiënten die het betreft worden door het ziekenhuis geïnformeerd. Die maatregel is genomen vanwege het coronavirus.

Foto: Google Maps

Uitzonderingen zijn oncologische operaties, geplande keizersnedes en specifieke vaatchirurgie. Het is nog niet duidelijk om hoeveel operaties het gaat.

Korte controleafspraken op de poliklinieken van het Spaarne Gasthuis gaan vanaf maandag ook niet door. Deze worden omgezet naar een telefonische afspraak. Hiet ziekenhuis meldt aan patiënten: "Uw arts of zorgverlener neemt telefonisch contact met u op. Als het u betreft bent u hierover geïnformeerd, of wordt u hierover geïnformeerd."

Maandag contact

Als patiënten vragen hebben dan verzoekt het ziekenhuis vanaf maandag contact op te nemen met de polikliniek.

Gisteren werd bekend dat er coronapatiënten zijn opgenomen in het Spaarne Gasthuis. De beslissing om operaties te schrappen heeft niet te maken met besmettingsgevaar, benadrukt een woordvoerder van het ziekenhuis. De coronapatiënten liggen op een speciale afdeling en worden afgezonderd verpleegd. "De operaties zijn uitgesteld om meer aandacht te kunnen geven aan de mensen met corona. Door de stroom patiënten te verminderen, kan het personeel alle hens aan dek zetten. Bovendien neemt de voorraad operatiespullen dan niet te snel af."

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem