Start van hoofdcontent

IJmond

nl

Volle stranden na afgelasten sportactiviteiten: "Alles is dicht en je moet toch wat"

14 maart 2020, 17.33 uur · Aangepast 14 maart 2020, 17.43 uur
Door Redactie · Foto: Sjef Kenniphaas

WIJK AAN ZEE - Ouders zijn massaal met hun kinderen naar het strand gegaan nu allerlei sportactiviteiten zijn afgelast vanwege het coronavirus. Het strand van Wijk aan Zee was aanzienlijk drukker dan normaal.

"Op dit tijdstip zou ik inderdaad bij het voetbal zijn", zegt een vader. "Dus nu maar een loopje op het strand maken met mijn gezin." Verderop zitten twee vriendinnen met hun kinderen op een zandheuvel: "Lekker buiten uitwaaien. Van alles is dicht en je moet toch wat."

"Normaal staan we op het voetbalveld, maar nu zijn we maar lekker naar het strand gegaan"

Strandbezoeker in WIJK AAN ZEE

Haar vriendin vult aan: "Mijn zoontje zou gaan zwemmen, maar het zwembad is dicht. We wilden toch wel wat doen; een frisse neus halen."

"Normaal staan we zaterdag op het voetbalveld en het korfbalveld", legt een moeder uit. "We willen niet dat de kinderen de hele dag voor de televisie hangen, dus vandaar dat we lekker naar het strand zijn gegaan."

Tekst gaat verder onder de video:

200314_BUITENSPELEN - NH Nieuws

Voorlopig geen voetbalcompetitie

Naar aanleiding van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn veel sportactiviteiten tot 1 april afgelast. Zo ook alle voetbalwedstrijden.

"Het is heel jammer", zegt voorzitter Michel Spierenburg van VV IJmuiden. "Normaal zijn hier 800 à 1000 kinderen en ouders op een zaterdagochtend. Daarna blijft het druk, met de negen seniorenteams."

Het bestuur van VV IJmuiden overlegt met de trainers hoe eventueel toch getraind kan worden, zodat spelers in conditie zijn als de competitie weer verder gaat.  

Sjef Kenniphaas

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!