Start van hoofdcontent

Sport

nl

Voorzitter HV Aalsmeer is bang voor volledig annuleren handbalcompetitie

14 maart 2020, 13.18 uur · Aangepast 14 maart 2020, 17.03 uur · Door Redactie

AALSMEER - Mike “Multi” van der Laarse, de voorzitter van handbalvereniging Aalsmeer, denkt dat de hele nacompetitie van de eredivisie handbal afgelast gaat worden. “Ik verwacht niet dat dit nog doorgaat. Dit programma valt niet meer in te halen, samen met de bekerwedstrijden. Laten we reëel zijn, dan is er maar een jaar geen kampioen.”

Foto: Pro Shots/Remko Kool

Vorige week speelde Aalsmeer de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. De ploeg heeft zich geplaatst voor de kampioenspoule, de zogeheten final four. Daarnaast is Aalsmeer doorgedrongen tot de kwartfinale van het bekertoernooi, maar alle handbalwedstrijden tot 31 maart zijn afgelast door de maatregelen tegen het coronavirus.

Volgens Van der Laarse gaat er een streep worden getrokken door het volledige programma van zowel de eredivisie als de beker. “Een schaal is erg belangrijk, maar gezondheid gaat boven alles.” De groepstrainingen van de club zijn afgelast. Spelers trainen nu verspreid over de dag in kleine groepjes in het krachthonk.

Reactie handbalbond

Een woordvoerder van het Nederlands Handbal Verbond laat weten dat de richtlijnen van de overheid leidend zijn voor de bond. "Als je kijkt wat er elders gebeurt, zou het me niet verbazen als er andere maatregelen komen." Over het volle speelprogramma zegt hij: "Dat is heel lastig. We kijken of de mogelijkheid en de wens er is om de wedstrijden op een later moment te spelen."