Ga naar Content

KLM neemt noodmaatregelen: 2000 banen weg en werktijdverkorting voor 35.000 mensen

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij KLM wil voor het hele personeel werktijdverkorting aanvragen vanwege de impact van het coronavirus. Bij KLM werken zo'n 35.000 mensen, die vanaf april 30 procent minder gaan werken. Verder wordt er fors gesneden in de kosten en zullen er 1500 tot 2000 voltijdsbanen worden geschrapt.

Een Boeing 777 van KLM op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

KLM is zwaar getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Steeds meer landen komen met reisbeperkingen voor internationale reizigers. Wereldwijd worden daarom vele vluchten geannuleerd en is er veel minder werk voor het personeel van KLM. De maatschappij wil daarom het aantal voltijdsbanen met 1500 tot 2000 verminderen

Dat komt bijvoorbeeld door het Amerikaanse inreisverbod dat vanaf morgenvroeg Nederlandse tijd zeker 30 dagen geldt voor reizigers vanuit de EU. Amerikanen zijn uitgezonderd en KLM blijft nog wel naar de VS vliegen, maar veel minder vaak.

De genomen maatregelen worden door KLM-topman Pieter Elbers aan het personeel uitgelegd in de onderstaande videoboodschap (artikel gaat verder onder de video):

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Einde Boeing 747-400

Vandaag werd ook al bekend dat KLM versneld haar Boeing 747-400-vloot vanaf eind maart voorgoed met pensioen stuurt. De vliegtuigen zouden tot en met mei volgend jaar worden uitgefaseerd, maar door uitvallen van vele vliegroutes heeft de maatschappij geen andere keuzen dan de zeven overgebleven 747's uit de vloot halen.

Lees ook

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.