Ga naar Content

Directeur Grand Prix Zandvoort rekent op uitstel: "We moeten niet naïef zijn"

ZANDVOORT - De sportief directeur van de GP Zandvoort, Jan Lammers, rekent erop dat de Formule 1 op zondag 3 mei niet door gaat. Ondanks dat hij hier geen officiele mededeling van de internationale autosportfederatie (FIA) over heeft gekregen, lijkt het dus vrijwel zeker dat het evenement uitgesteld wordt. 

Foto: ANP

"Als je ziet wat er op sportgebied allemaal wordt afgelast, moeten we niet naïef zijn", laat hij aan NH Nieuws weten. Uitstel van het evenement ligt volgens Lammers dan ook 'in de lijn der verwachtingen'.

Corona

Vanwege de uitbraak van het virus werden vrijdag de eerste drie wedstrijden van het nieuwe Formule 1-seizoen, in Australië, Bahrein en Vietnam, al geschrapt. Eerder ging al een streep door de GP van China. Daardoor is Zandvoort nu de eerste race die op het programma staat.

Duidelijkheid

Lammers geeft te kennen begrip te hebben voor eventueel uitstel en verwacht binnenkort duidelijkheid te hebben. Een nieuwe datum is er nog niet: "Het is gecompliceerd. Je kan niet zomaar een nieuwe datum prikken. Er zijn veel partijen bij betrokken", vertelt hij aan de NOS. 

Lees ook

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.