Ga naar Content

Nikki werkt voor de buurt in ruil voor woonruimte

AMSTERDAM - Nikki Verhoeven werkt als vrijwilligster bij het Vooruit Project. Dit is een initiatief waarbij studenten in Amsterdam zich inzetten voor hun omgeving, in ruil voor woonruimte. Op deze manier proberen zij de sociale band tussen buurtbewoners te versterken.

Nikki studeert antropologie en woont in Slotervaart en ze coördineert daar het Vooruit Project. In ruil voor het verzorgen van taal- en muzieklessen voor mensen die in de buurt wonen, hoeft ze geen huur te betalen voor haar eigen onderdak.

Passie

Ruim een jaar geleden raakte Nikki overspannen. Ze verloor haar passie voor het werk wat ze deed. Het maakte dat ze ging nadenken over de dingen die haar energie en motivatie geven in het leven. Ze (her)ontdekte dat het maken van muziek één van die dingen is. Nikki: "Ik realiseerde dat het niet alleen iets is waar ik energie instop, maar uiteindelijk ook weer uithaal."

Nikki VooruitProject - NH Nieuws

Tijdens haar zoektocht wat haar precies motiveert, kwam ze terecht bij het Vooruit Project. Tegenwoordig organiseert ze muziek- en taallessen in het buurthuis van het project in Slotervaart.

Fouten maken

Ze probeert met haar werk in het buurthuis om mensen te helpen bij het vinden en ontwikkelen van hun eigen levenspassie. Daarbij gebruikt ze een filosofie waarin 'laagdrempeligheid' centraal staat.

Nikki: "Ik zie dat veel mensen te hoge verwachtingen van zichzelf hebben en daarom opgeven, of zichzelf omlaag halen. Het terugvinden van je passie en het durven maken van fouten probeer ik mee te geven aan de mensen met wie ik werk."

"Eigenlijk zijn we allemaal kinderen in volwassen kleren"

Nikki Verhoeven

Ze wil mensen leren dat het maken van 'fouten' ze niet moet belemmeren om hun hartstocht te volgen. "Iedereen is bang om te falen. Dat is heel normaal. Eigenlijk zijn we allemaal 'inderen in volwassen kleren. Dat probeer ik mee te geven in het buurthuis."

Podcast

Alle afleveringen van Strijders kun je vinden via Spotify, iTunes of een andere podcastapp. Iedere vrijdag komt een nieuwe aflevering online, die je kan downloaden zodat je hem kan luisteren op het moment dat het jou uitkomt.

Volgende week aflevering 25 van Strijders met David Chung, coach van Special Needs Taekwondo in Amstelveen, waar hij mensen verbindt met behulp van vechtsport.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!