Noord-Holland

NL
V

Bussen deels afgesloten vanwege coronavirus: passagiers moeten achterin instappen

13 maart 2020, 16.15 uur · Aangepast 13 maart 2020, 17.15 uur · Door Redactie

Alle busvervoerders nemen per direct een strenge maatregel tegen het coronavirus. Passagiers moeten voortaan achterin instappen.

Bart de buschauffeur

Het voorste gedeelte van de bussen, waar de chauffeur zit, is voortaan afgezet met afzetlint. Een woordvoerder van Connexxion laat weten dat het gaat om een 'sectorbrede maatregel' om de chauffeurs te beschermen. 

Op de deur van de bussen is een waarschuwing geplakt. Naar verwachting worden de bussen later op een 'nettere' manier afgesloten, met bijvoorbeeld een ketting. 

Door de maatregel is het niet meer mogelijk om een kaartje te kopen in de bus. Dit moet van te voren en online worden gedaan. 

Ziekteverzuim

Een woordvoerder van OV-NL laat weten dat het ziekteverzuim onder buschauffeurs enorm is toegenomen nu iedereen met een kuchje thuis moet blijven: "We willen zo lang mogelijk doorrijden. De chauffeurs zien honderen mensen per dag, dus dit is echt om ze te beschermen", legt hij uit. 

Volgens de woordvoerder reageren passagiers begripvol op de maatregel.

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.